Spring naar de inhoud

Historiek

WTC De Centrumvrienden werd opgericht in 1974.

De naam Centrumvrienden is gelinkt aan het eerste clublokaal, het Parochiaal Centrum, toen uitgebaat door Ignace Vleeshouwers en Monique, onze huidige Lokaalhouders van café Pallieter. Ignace, de stichter van de club is de zoon van meester Raf.

Op 27 april 1974 beslisten enkele enthousiaste fietsers om een club op te richten.

Op 1 mei werd de eerste rit gefietst met 11 deelnemers over een afstand van welgeteld 27 km, kwestie van intijds terug aan den toog te zijn.

De club groeide sterk uit tot 190 leden in 1980, waarvan een grote damesploeg elke week de woensdagavond ging fietsen. In Drongen herinneren zich nog velen de 12 uren van Drongen. Ook merkwaardig voor die beginperiode was dat men erin slaagde om telkenjare de Belgische kampioen Profs uit te nodigen op het kampioenenfeest, wat nu niet meer betaalbaar zou zijn. Mannen als Roger De Vlaeminck en onze eigen trots Walter Godefroot waren op de afspraak. Steeds waren vrijwilligers op post om de club draaiende te houden en profileerden de Centrumvrienden zich elk jaar in de kop van de klassementen, zowel op de weg als in het veld.

Sinds 2013 beschikken we na jaren terug over een damesploeg, die ondertussen is uitgegroeid tot 14 fietsters. Gerard Danneels lid in 1974 behoort na 40 jaar nog steeds tot club en is een drijvende kracht achter het VTT gebeuren.

2014 was dus een feestjaar, hopelijk halen we ook 2024, want 50 jaar Centrumvrienden zou dan naar traditie Koninklijke Wielertoeristenclub De Centrumvrienden zijn.